De Notenkraker
Door Arts-Center Saint-Michel uit Sint-Petersburg, die met deze versie een speciale charme brengt, doordat ze terugkeert naar de originele uitvoering van 1892 in het Mariinski Theater.

Magazine Europe Diplomatic
Romantisch ballet uit Sint-Petersburg
Muziek van Piotr Tchaikovsky
Choreografie door Mikhail Venshchikov
Met sterren
van de Bolchoi en Mariinsky
theaters
+32 470 46 86 25
Dec 21-22-23
BOZAR
FR
NL
EN
Op Kerstavond brengt de goede tovenaar, Drosselmeyer, een bezoek aan Masha en toont haar een visioen, dat wankelt tussen droom en werkelijkheid. Haar kerstgeschenk, een Notenkraker, maakt van haar een onverschrokken kampioen in het gevecht tegen de ratten, en laat in haar hart de eerste gevoelens van liefde ontluiken voor de charmante prins.
De door Mikhail Venshchikov gechoreografeerde De Notenkraker blijft trouw aan de tradities van het klassieke ballet in Sint-Petersburg, waarbij alle belangrijkste stukken in overeenstemming blijven met het originele concept van Marius Petipa en Lev Ivanov. Apart van de universeel vertrouwde stukken, zoals de Wals van de Sneeuwvlokken, het Grand Ballabile and het divertissement met de poppen, bevat deze productie stukken, die voor het eerst terug na 100 jaren teruggebracht worden, zoals het legendarische Adage à l'Écharpe uit het eerste bedrijf.
Zowel kinderen als volwassenen zullen alleszins hun kans zien om opgenomen te worden in de atmosfeer van een wintensprookje. The Nutcracker door het Sint-Petersburgse Arts-Center Saint-Michel zorgt voor een overgetelijke ervaring voor de hele familie.
Arts Center Saint-Michel's toewijding aan de tradities van de Sint-Petersburgse balletschool voorziet de uniformiteit in de stijl van uitvoering, die van onontbeerlijk belang is voor balletten als De Notenkraker en Het Zwanenmeer. Arts-Center Saint-Michel is reeds gekend bij het Belgische publiek. Zijn meest recente projecten zijn Grand Ballet Gala, gepresenteerd in 2017 in Antwerpen, Gent en Brussel, De Notenkraker, opgevoerd in december 2017 in Brussel, An evening of One Act Ballets, met hierin Les Sylphides (F. Chopin) en Aurora's Wedding (P.Il. Tchaikovsky), voorgesteld in juni en juli 2018 in Brussel, Oostende, Spa, Mortsel en Waterloo.
Dansers van C° Les Coryphées, de balletgroep van Stichting Klassieke Dans, uit Sint-Niklaas, geleid door Ian Steyn du Toit en Johan Goessens, en dansstudenten van Conservatoire de la Danse uit Brussel, geleid door Menia Martinez en Jean-Paul Dimmers zullen betrokken zijn bij de presentatie van De Notenkraker in BOZAR te Brussel.
Made on
Tilda